Ανεστάλη η στάση εργασίας της ΣΤΑΣΥ και θα κυκλοφορήσουν κανονικά ΗΣΑΠ, Μετρό και ΤΡΑΜ την Τετάρτη στην Αθήνα

Νεότερη Ενημέρωση Τρίτη 14/10

Ανεστάλη η στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ και θα κυκλοφορήσουν κανονικά ΗΣΑΠ, Μετρό και ΤΡΑΜ στις 15 Οκτωβρίου 2014.

Πρώτη Ενημέρωση Δευτέρα 13/10


Οι εργαζόμενοι ζητούν διαπραγματεύσεις για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, τις οποίες, όπως καταγγέλλουν, αρνείται να ξεκινήσει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ...

Χωρίς τις υπηρεσίες του Μετρό, του Τραμ και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα μείνουν από τις 12.00 έως τις 13.00 της Τετάρτης οι Αθηναίοι, λόγω της κήρυξης στάσης εργασίας των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του σωματίου εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ

Παρά τις κυβερνητικές «ιστορίες επιτυχίας» για αποδέσμευση από τα μνημόνια και άλλα τινά, η μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρότι εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες διαλόγου η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ μας κάνουν «μπαλάκι» και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Είναι προφανές ότι στοχεύουν στην πλήρη ισοπέδωση δικαιωμάτων και αποδοχών των εργαζόμενων σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, με ατομικές συμβάσεις ή άλλα εφευρήματα, που θα εξυπηρετούν τους στόχους τους.

Για να πετύχουν τον στόχο τους μας κράτησαν υπό ομηρεία σε καθεστώς επιστράτευσης επί 16 (!) μήνες. Όμως, δεν τα κατάφεραν.

Έτσι, και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για:

 -Την ασφάλεια των συγκοινωνιών, που τίθενται σε κίνδυνο από την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση.

- Δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες.

- Υπογραφή νέας ΣΣΕ για εργασία με αξιοπρέπεια.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούμε την Τετάρτη 15/10 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (12- 4μμ) σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr