Απόφοιτοι διαφόρων ειδικοτήτων ΤΕΙ, αμείβονται με 168 ευρώ το μήνα κάνοντας την πρακτική τους

Με μόλις 168 ευρώ αμείβονται υγειονομικοί διαφόρων ειδικοτήτων, απόφοιτοι ΤΕΙ, που απασχολούνται (κάνοντας την πρακτική τους) ακόμη και σε δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα πρόκειται για «ευνοημένους» αφού συνάδελφοί τους που έχουν αποφοιτήσει από τεχνολογικές σχολές έχουν μηδενικές αποδοχές! 

Αυτό καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων – Πρακτικάριων Υγεινομικών (ΕΑΑΠΥ), η οποία καλεί «τους χιλιάδες άνεργους – «ωφελούμενους» - «απασχολούμενους» - πρακτικάριους» να ενώσουν τις δυνάμεις τους, διεκδικώντας  μόνιμες προσλήψεις, για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στις δημόσιες μονάδες Υγείας και στο ΕΚΑΒ. 

Μάλιστα έχουν ήδη προγραμματίσει για την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας και καλούν όλους τους άνεργους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 


Διεκδικούν:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες υγείας και πρόνοιας, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Να απορροφηθούν οι άνεργοι απόφοιτοι των υγειονομικών σχολών

Για τους πρακτικάριους: Πληρωμή κάθε μήνα με τον κατώτατο μισθό της αντίστοιχης ειδικότητας. Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και κανονική ασφάλιση.

Για τα προγράμματα κατάρτισης: Πληρωμή κάθε μήνα με τον κατώτατο μισθό της αντίστοιχης ειδικότητας. Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και κανονική ασφάλιση. Καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος των προγραμμάτων. Άδεια 2 μέρες το μήνα. Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr