Οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σαλαμίνας διεκδικούν τα αυτονόητα

Οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σαλαμίνας διεκδικούν τα αυτονόητα

"Την Παρασκευή 25/10/2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση στο ΔΙΕΚ Σαλαμίνας. Με την δημιουργία  Επιτροπής Αγώνα διεκδικήσαμε και καταφέραμε Γενική Συνέλευση έτσι ώστε να μπορούμε να συζητάμε οργανωμένα μέσα στον χώρο σπουδών μας για τα προβλήματα που επικρατούν στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης και εργασίας. Στην συνέλευση παρευρέθηκαν σπουδαστές από όλες τις ειδικότητες και εξάμηνα του ΙΕΚ.

Συζητήσαμε για την κατάσταση που βρίσκεται η σχολή μας και εμείς, αναφέραμε διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαφορετικές ειδικότητες, απαντήσαμε σε ερωτήματα που αφορούν το Σύλλογο σε παιδιά που πρώτη φορά τον γνώριζαν και μιλήσαμε για την ανάγκη της ύπαρξης του, για πιο μαζικό Σύλλογο έτσι ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε και να εκφράζουμε με περισσότερη δύναμη τις ανάγκες μας. 


Πιο συγκεκριμένα διεκδικούμε:

- Πάσο, για δωρεάν μετακινήσεις σε όλα τα ΜΜΜ, κυρίως στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ του νησιού μας, ανεξαρτήτου ηλικίας.

- Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για αναλώσιμα, βιβλία και εργαλεία εργαστηρίων. Να δοθούν δωρεάν σε όλους τους σπουδαστές με ευθύνη του κράτους.

- Άμεση κατάργηση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την απλήρωτη και ανασφάλιστη πρακτική-εργασία των σπουδαστών ΙΕΚ. Πρακτική άσκηση σοβαρή και ενταγμένη ώστε να μην γίνεται πεδίο εκμετάλλευσης και παρενόχλησης.

- Καμία διαγραφή ανέργου σπουδαστή από τα μητρώα ΟΑΕΔ. Να αναγνωρίζεται η ιδιότητα του ανέργου χωρίς όρους και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την φοίτηση σε ΙΕΚ. 

- Δωρεάν συμμετοχή των σπουδαστών σε αθλητικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε όλα τα Δ.ΙΕΚ της Αττικής να προχωρήσουν σε Γενικές συνελεύσεις, σε συγκρότηση Επιτροπών του ΙΕΚ τους."

Επιτροπή Αγώνα Δ.ΙΕΚ Σαλαμίνας  8/11/2019

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr