Ο Υπουργός Παιδείας σχετικά με τα μεταβατικά τμήματα των ΤΕΙ του «Σχεδίου Αθηνά»

Συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΙ έχει προγραμματίσει για την άλλη εβδομάδα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις με την ένταξη των τμημάτων στο Μηχανογραφικό δελτίο, που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας σχετικά με τα μεταβατικά τμήματα των ΤΕΙ του «Σχεδίου Αθηνά» είπε τα εξής:

- Δεν θα λύσουμε στη Βουλή θέματα που δεν λύνονται εδώ.

- Όντως, για πρώτη φορά νομίζω ζητήσαμε από τη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ να μελετήσουν οι ίδιοι το θέμα και να μας φέρουν μια απόφαση δική τους, τεκμηριωμένη, για το ποια νομίζουν ότι θα πρέπει να είναι τα τμήματα που θα μπουν στο μηχανογραφικό φέτος από τα δεκαεννέα που δεν ήταν.

- Η Σύνοδος των προέδρων έκανε μια εξαιρετική δουλειά.

- Μας έχει φέρει μια πρόταση. Εμείς δεν θέλουμε να τη δημοσιοποιήσουμε.

- Διότι την εβδομάδα που μας έρχεται έχουμε συνάντηση με τους Προέδρους των ΤΕΙ, για να συζητήσουμε μαζί τους και να πάρουμε από κοινού αποφάσεις.

- Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθε μια τόσο τεκμηριωμένη πρόταση, στην οποία εμείς δεν έχουμε επί της ουσίας σοβαρές αντιρρήσεις.

- Αυτό νομίζω ότι μπορώ να πω εδώ. Ελπίζω στο τέλος της εβδομάδας οι ίδιοι οι Πρόεδροι των ΤΕΙ μαζί με εμάς να ανακοινώσουν αυτό που ζητάτε, ανεξαρτήτως αν θα είναι αυτά τα τμήματα ή άλλα. Απλώς ήθελα να το διευκρινίσω.

Όλες οι Φοιτητικές Ειδήσεις εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr