Διάλογο με τα ΤΕΙ ξεκινά ο νέος Υπουργός Παιδείας

Διάλογο με τα ΤΕΙ ξεκινά ο νέος Υπουργός Παιδείας

Ευρεία σύσκεψη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία και του γενικού γραμματέα Γ.Παντή.

Ο κ. Παντής ενημέρωσε διεξοδικά τον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και τους υφυπουργούς, Δημήτρη Βαξεβάνη και Κώστα Ζουράρι για τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστός και ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων των νέων προσώπων του υπουργείου.

Ο κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε την έκτακτη συνάντηση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ που έγινε με αφορμή τα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το νέο νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά και η γενικότερη λειτουργία των τεχνολογικών ιδρυμάτων της χώρας.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γαβρόγλου έχει υποσχεθεί ότι θα ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος με τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης για τα θέματα που τα αφορούν και φυσικά το κατατεθέν νομοσχέδιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Χαρακτηριστικά, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της συνόδου «η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στο υπουργείο τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου για την περαιτέρω επεξεργασία του συνόλου των αιτημάτων των τεχνολογικών ιδρυμάτων».

Επιπλέον θα ξεκινήσει διάλογος για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ και τη σχέση ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr