Τι θέση θα έχουν στον νέο ακαδημαϊκό χάρτη τα ΤΕΙ

Τι θέση θα έχουν στον νέο ακαδημαϊκό χάρτη τα ΤΕΙ

Η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αυγή» για τα ΤΕΙ ανακοίνωσε τα εξής:

Καταρχάς, όπως το έχω τονίσει πλειστάκις, επιδιώκουμε την αναβάθμιση των ΤΕΙ, την ισότιμη με τα πανεπιστήμια θέση τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ΤΕΙ έχουν, λόγω παθογενειών του παρελθόντος, κάποια ιδιαίτερα προβλήματα που αντανακλώνται και στην αναλογία διαδασκόντων/διδασκομένων.


Αυτές οι παθογένειες εντάθηκαν με το απολύτως ανορθολογικό σχέδιο «Αθηνά», έμπνευσης Αρβανιτόπουλου, με το οποίο έγινε μια αναδιάταξη των τμημάτων κυρίως των ΤΕΙ - συγχωνεύσεις, καταργήσεις κ.λπ.- χωρίς σχέδιο, χωρίς σκέψη, χωρίς τίποτα. Μπήκαν και βγήκαν πινέζες στον χάρτη.

Αυτή την κατάσταση πρέπει να τη διαχειριστούμε με περίσκεψη, με τη μέριμνα να ενισχυθεί - όπου αυτό χρειάζεται- η ακαδημαϊκότητα των σπουδών, αλλά και η τεχνολογική ιδιαιτερότητα των ΤΕΙ. Μια ιδιαιτερότητα εξαιρετικά χρήσιμη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θέλω ωστόσο να τονίσω ότι δεν βιαζόμαστε για να κάνουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, για ν’ αλλάξουμε το DNA των ιδρυμάτων (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ). Όπως έλεγε και ο Άγγελος Ελεφάντης, “οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θέλουν λεφτά και χρόνο”.

Διαβάστε ακόμη: 

Τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τα Μεταπτυχιακά

Η Αν. υπουργός Παιδείας για τις Μετεγγραφές 2016-2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr