ΑΠΘ: Το μήνυμα που θα λαμβάνουν οι φοιτητές για τα online μαθήματα

ΑΠΘ: Το μήνυμα που θα λαμβάνουν οι φοιτητές για τα online μαθήματα

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: «Αγαπητοί φοιτητές, την Τρίτη 17/3 το μάθημα Δίκαιο Πληροφορικής θα διεξαχθεί από απόσταση, την ίδια ώρα. Μπορείτε να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε το μάθημα κάνοντας κλικ στο παρακάτω λινκ: https://meet.lync.com/aristotleuniversity-office365/iingleza/XLXS92CW ».

Αυτό είναι ένα τυπικό μήνυμα που λαμβάνουν φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από καθηγητές τους, οι οποίοι τους ενημερώνουν για τις προγραμματισμένες εξ αποστάσεως διαλέξεις που διοργανώνουν –συνήθως την ίδια ώρα και μέρα που θα γινόταν το μάθημα στα αμφιθέατρα.

Μετά την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ κάλεσαν τα μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία και να επικοινωνήσουν με τους φοιτητές τους. Όσοι ήταν εξοικειωμένοι με τα συστήματα ηλεκτρονικής διαχείρισης μαθημάτων έχουν ήδη προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες.

Το κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ) του ΑΠΘ έχει αποστείλει στους διδάσκοντες αναλυτικές οδηγίες για τη διοργάνωση εξ αποστάσεως διαλέξεων ή συναντήσεων εργασίας με τους φοιτητές τους. Οι οδηγίες είναι αναρτημένες στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://it.auth.gr/el/news/2020-03-11/4890 , ενώ το προσωπικό του ΚΗΔ συνδράμει τους διδάσκοντες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά εργαλεία.

Κάποιοι καθηγητές δηλώνουν πως αναμένουν ειδικότερες οδηγίες από τις Κοσμητείες των Σχολών και τους προέδρους των Τμημάτων, πάνω σε πρακτικά ζητήματα, όπως τι γίνεται με τα μαθήματα που έχουν πολύ μεγάλα ακροατήρια, αν για παράδειγμα τους δίδεται η δυνατότητα να αναρτούν στο περιβάλλον elearning.auth.gr κείμενα υποστήριξης της κατ οίκον μελέτης για τους φοιτητές τους.

Οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος τονίζουν ότι από τους Προέδρους των Τμημάτων και τους Διευθυντές των Τομέων έχει ζητηθεί «να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για την εξ αποστάσεως διεξαγωγή των μαθημάτων». Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου διαβεβαιώνει ότι «τα μαθήματα αυτά θα θεωρηθούν ισότιμα με τα διά ζώσης και θα προσμετρηθούν στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία εβδομάδες διδασκαλίας».

Από την ερχόμενη εβδομάδα, εξάλλου, οι καθηγητές θα έχουν στη διάθεση τους και δύο ακόμη ψηφιακές πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαδραστικής- ψηφιακής μάθησης, τις οποίες ενεργοποιεί κεντρικά το υπουργείο Παιδείας.

Τις αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή των φοιτητών στις εξ αποστάσεως διαλέξεις μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΑΠΘ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr