Προβλήματα αντιμετωπίζουν φοιτητές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Προβλήματα αντιμετωπίζουν φοιτητές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Αγαπητό Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας στέλνω το παρακάτω μηνυμα εκπροσωπώντας μια μεγάλη μάζα φοιτητών απο το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας του τμήματος Διοίκηση οικονομίας, επικοινωνίας πολιτιστικών και τουριστικών μονάδων. Το τμήμα μας αντιμετωπίζει πολλα προβλήματα στο κομμάτι των καθηγητών αλλα και της διοίκησης. Δυστυχώς το τμήμα υπολειτουργεί και το στελεχώνουν μονάχα δυο μόνιμοι καθηγητές, οι οποίοι κατα κύριο λόγο ειναι απών, με αποτέλεσμα πολλές γραφειοκρατικές πράξεις που αφορούν εμάς τους τελειόφοιτους να έχουν μείνει πίσω. Ενα απο τα πολλα παραδείγματα ειναι οτι χάσαμε την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ για πρακτική άσκηση, επειδή η πρόεδρος μας δεν εκανε εγκαίρως τις αιτήσεις λόγω της απουσίας της απο το ΤΕΙ για αγνώστους μεχρι και σήμερα λόγους. Εάν και η ίδια υπέβαλε τη παραίτηση της το Δεκεμβρίο, το ΤΕΙ Στερεάς δεν την εκανε δεκτή και απο τα Χριστούγεννα δεν εχει εμφανιστεί καθολου στο ΤΕΙ. Άλλο ενα πρόβλημα ειναι οτι μεχρι και σήμερα δεν εχει ψηφιστεί η διαδικασία πρακτικής και πτυχιακής, με αποτέλεσμα να εχει δημιουργηθεί μεγάλη ανησυχία απο τους τελειόφοιτους φοιτητές που θελουμε να ολοκληρώσουμε τη φοίτηση μας εγκαίρως, απο τη στιγμή που δεν χρωστάμε μαθήματα.

Δεν θα αναφερθώ ιδιαίτερα στα επαγγελματικά δικαιώματα, τα οποία μεχρι και σήμερα δεν έχουν ψηφιστεί ενώ θα μπορούσαν σε αυτά τα 4 χρόνια που εχει συσταθεί το νέο αυτό τμήμα να φροντίσει κάποιος απο τους προέδρους που είχαμε κατα καιρους να τα καταθέσει στο υπουργείο. Αλλα απ'οτι φαίνεται κανένας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το τμήμα μας, αλλα και ούτε για το κόπο και τα χρήματα που έχουμε ξοδέψει για να πάρουμε ενα πτυχίο.


Το θεωρώ ανεπίτρεπτο να μπαίνουμε στο Μάρτιο μη γνωρίζοντας τίποτα για τη πρακτική μας άσκηση ή για τη διαδικασία που πρεπει να ακολουθήσουμε με τη πτυχιακή. Το τμήμα μας αλλα και το ΤΕΙ Στερεάς δεν παίρνουν καμία ευθύνη για τη κατάσταση που επικρατεί, παρά ρίχνουν ο ένας της ευθύνη στον άλλο. Κανενας δε γνωρίζει που ειναι η προεδρος μας, ούτε ακόμη και η γραμματεία αλλα παρόλα αυτά το προγράμμα του εαρινού εξαμήνου βγήκε με την υπογραφή και τη σφραγίδα της. Το λιγότερο που μπορω να πω ειναι ποσό απογοητευμένη, ανήσυχη και συγχρόνως εξοργισμένη ειμαι που αυτοί οι άνθρωποι "παίζουν" με το μέλλον μας.

Καταγγελία από ομάδα Φοιτητών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr