ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου: Το τέλμα των φοιτητικών παρατάξεων και το νέο μας ραντεβού με την ιστορία

Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Θα προσπαθήσουμε σε αυτές τις λίγες γραμμές να δώσουμε το στίγμα του ρόλου και όχι την ύπαρξη ως αυτοσκοπό. Το φοιτητικό κίνημα στοιχειοθετήθηκε μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και κυρίως μετά τον εμφύλιο πόλεμο για να επουλώσει τις πληγές της κοινωνίας, διαμορφώνοντας την αιχμή του δόρατος γι αυτήν. Στη συνέχεια η δικτατορία φούντωσε ακόμα περισσότερο το φοιτητικό κίνημα ως αντίδραση της δράσης. Μετά το πολυτεχνείο λοιπόν στήθηκε ως φυσικό επακόλουθο ένα εκκρεμές για τη φοιτητική νεολαία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τη μία η σκληρές μνήμες του παρελθόντος και από την άλλη η δίψα ελευθεριών. Συνεπώς ο ίδιος λόγος που δε θα έπρεπε να υπάρχουν παρατάξεις ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκαν. Ποιος ήταν αυτός; Μα φυσικά η υγιής πολιτική. Τα όργανα συν διοίκησης και το άσυλο ήταν απαραίτητα εργαλεία για να επουλωθούν οι ανασφάλειες να ζυμώσουν ιδέες και να επιτευχθούν πράγματα από συνεχές αγώνες. Ήταν όμως εύκολο στην πορεία οι κομματικοί μηχανισμοί να εισχωρήσουν σε ένα μεγάλο φάσμα αυτού, ευνουχίζοντάς το με αποτέλεσμα να επέλθει σε πολλά σημεία ο παρασιτισμός καθώς επίσης και η ασυδοσία των ελευθεριών. Τέλος λοιπόν, από τη μία τα συνειδητά και ασυνείδητα άλλοθι της νεολαίας στην αποχή των διαδικασιών, και από την άλλη ο πολιτικός μονόλογος της συγκυβέρνησης, που επέβαλαν το νέο νόμο πλαίσιο για να αποφύγουν οποιαδήποτε ανάδραση της νεολαίας, αποτελούν το τέλμα του φοιτητικού κινήματος. 

Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου είναι μια πρωτοπόρα και καινοτόμα φοιτητική συνδικαλιστική, παράταξη που δρα στο χώρο του ΤΕΙ για καθημερινά προβλήματα, ακαδημαϊκά θέματα και τέλος πολιτικά(και όχι κομματικά) θέματα. Ακόμα είμαστε μια παράταξη πολυσυλλεκτική και μαζική που εκφράζει όλους τους  προοδευτικούς, σκεπτόμενους και δημοκράτες φοιτητές και πιστεύει σε ένα αυτόνομο φοιτητικό κίνημα με αυτό- διαχειριζόμενο και κυρίως αυτόνομο οικονομικά μαχητικό χαρακτήρα. Σήμερα, η πολύπλευρη, πολυμορφική και ΧΑΟΤΙΚΗ βία από την κομματική σκηνή, προς τη νέα γενιά κυρίως, προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να μεταναστεύσουμε για να βρούμε διέξοδο. Για ένα (αμφιλεγόμενο) οικονομικό πρόβλημα εμείς απαντάμε: Στην Ελλάδα που ήσουν ότι δηλώσεις να δηλώσουμε Έλληνες του Ελληνισμού, με τις μνήμες αξιών, τις αξίες της μνήμης και τις στρατηγικές επιλογές μας. 


Βασιζόμενοι λοιπόν στην <<απαραίτητη καινοτομία για την Ελλάδα>> του κύριου Νίκου Λυγερού διοργανώσαμε πέρυσι μία διάλεξη με θέμα << ΑΟΖ, Ζεόλιθος, Καινοτομία>>. Η ανάδραση αυτής ήταν να δούμε τις προοπτικές της χώρας σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και εκθετικά σε πολλά διαφορετικά επαγγέλματα. Προχωράμε λοιπόν πλέον αποφασισμένοι σε αυτές τις κατευθύνσεις χωρίς να φοβόμαστε όλα αυτά που κάνουν με εμάς ή και χωρίς εμάς διότι γινόμαστε από οποιαδήποτε σκοπιά και από οποιαδήποτε σύσταση αρωγοί της στρατηγικής.

<<..Κάθε βήμα και μια μάχη, για τον αγωνιστή που συνεχίζει το έργο του ακόμα και όταν οι άλλοι έχουν εγκαταλείψει τα πάντα, διότι ξέρει ότι κανένας άλλος εκτός από τον ίδιο δεν θα το κάνει άρα ακόμα και μόνος παλεύει με όλους τους εχθρούς της ελευθερίας..>>

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr