Επ'αόριστον κατάληψη στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Επ'αόριστον κατάληψη στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Οι φοιτητές του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προχωρούν σε κατάληψη επ'αόριστον και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις για το «λουκέτο» στο τμήμα και την ένταξη του στο τμήμα της Διατροφής και Διαιτολογίας μετά από απόφαση συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση της Συνέλευσης των φοιτητών του Τμήματος Αισθητικής & Κοσμητολογίας που απεστάλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αναφέρει τα εξής:


"Όλοι οι φοιτητές δίνουμε καθημερινά αγώνα μαζί με τις οικογένειές μας για να καταφέρουμε να σπουδάσουμε, ο κάθε ένας ξεχωριστά έδωσε την δική του μάχη για να βρίσκεται σήμερα στη σχολή αυτή. Τώρα μας λένε ότι το τμήμα θα κλείσει αδιαφορώντας για τον κόπο, τα όνειρα και την αγάπη μας για το αντικείμενο που θέλουμε να σπουδάσουμε.

Μπροστά στο όνομα της πανεπιστημιοποίησης μας ανακοινώνουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από αυτή της συγχώνευσης με αποκορύφωμα το τελευταίο νομοσχέδιο που αναφέρει ότι απλά θα ενταχθούμε στο τμήμα της Διατροφής και Διαιτολογίας αφού «με κάποιο τρόπο πρέπει κι εμείς να πάρουμε πτυχίο». Και αναρωτιόμαστε, πώς θα πάρουμε πτυχίο με τον έναν μόνιμο καθηγητή?

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Ήρθε η ώρα όλοι εμείς που βλέπουμε το μέλλον μας να καταστρέφεται εξαιτίας κάποιων άλλων, που αδιαφορούν για τις σπουδές μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον μας, να μπει μπροστά η φωνή των φοιτητών. Τους τελευταίους μήνες με τις κινητοποιήσεις και τη δράση μας έχουμε πλέον πλούσια εμπειρία, δεν μπορούμε να αφήσουμε κανένα να παλεύει και να αποφασίζει για λογαριασμό μας. Κόντρα σε κυβέρνηση και πρυτανεία (που κι αυτή συμφωνεί με τη συγχώνευση) απομονώνουμε τις φωνές που μας θέλουν με σκυφτό το κεφάλι διαλέγοντας κάθε φορά το λιγότερο κακό. Παίρνουμε κουράγιο από συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στα ΤΕΙ που βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό και έχουν σε πολλές περιπτώσεις καταφέρει να ακυρώσουν ψηφισμένους νόμους και αποφάσεις. 

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Καμία σκέψη για κλείσιμο ή συγχώνευση του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων καθηγητών για όλα τα μαθήματα που υπάρχουν ελλείψεις και δεν γίνονται.
  • Τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν στο εαρινό εξάμηνο 2019, να διδαχθούν στα επόμενα εξάμηνα ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ
  • Την διατήρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας.

Προχωράμε σε:

  • Μαζική πορεία με την συμπαράσταση όλων των τμημάτων του ΤΕΙ και Φοιτητικών Συλλόγων ΑΕΙ την Πέμπτη 18/04/2019 στις 12:00 μ.μ στο Άγαλμα Βενιζέλου με κατάληξη στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης
  • ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
  • Συνέντευξη τύπου σε μέσα για τη δημοσιοποίηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων μας
  • Καλούμε όλους τους φοιτητές του ΤΕΙ ανεξάρτητα αν συγχωνεύεται το τμήμα τους ή όχι να ξεσηκωθούν ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που διαλύει τα πτυχία και το μέλλον μας."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr