Νεκροί δύο φοιτητές του ΤΕΙ Φλώρινας – "Σήμερα θα έπαιρνε πτυχίο" (ΦΩΤΟ)

Νεκροί δύο φοιτητές του ΤΕΙ Φλώρινας – "Σήμερα θα έπαιρνε πτυχίο" (ΦΩΤΟ)

Ο ένας από τους δύο ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τροχαίο θα ορκιζόταν σήμερα και θα έπαιρνε το πτυχίο του στη Γεωπονική – Συντετριμμένοι και οι φίλοι του άλλου ποδηλάτη.

Πρόσωπα σκυθρωπά, μελαγχολικά και βουβά από τον πόνο για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Μίλτση, ο οποίος σήμερα θα ορκιζόταν στο ΤΕΙ της Φλώρινας (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας), στο τμήμα της Γεωπονικής και θα έπαιρνε το πτυχίο του. Συμφοιτητές και φίλοι του άτυχου Γιώργου, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον φίλο του Γιώργο Πράσσο, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο την ώρα της προπόνησή τους με τα ποδήλατά τους, δεν μπορούν να πιστέψουν πως το χαμογελαστό παιδί έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.


Και οι δυο νεαροί φοιτητές σπούδαζαν στο ΤΕΙ της Φλώρινας ενώ η αγάπη τους για την ποδηλασία είχε δημιουργήσει μια καλή φιλία μεταξύ τους. Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" όπως λένε συγγενείς του Γιώργου Μίλτση ο πόνος είναι αβάσταχτος. «Είμαστε συντετριμμένοι, ο Γιώργος αγαπούσε πολύ το ποδήλατο. Σήμερα θα ορκιζόταν και θα έπαιρνε το πτυχίο του στη Γεωπονική από τη σχολή του», λένε. 

Τραγικές φιγούρες και οι συγγενείς και φίλοι και του έτερου ποδηλάτη, Γιώργου Πράσσου.

Τραγική ειρωνεία η ανάρτηση του Γιώργου Μίλτση μια μόλις ημέρα πριν το δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, όταν «ανέβασε» μια ιστορία στο instagram, που έγραφε: «όταν είσαι κόκαλο και σε έχει πατήσει αμάξι».

Δείτε το βίντεο από το σημείο:

Η Τροχαία αναζητά τα αίτια του δυστυχήματος

Την ίδια στιγμή οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της Τροχαίας αναζητούν τις αιτίες του δυστυχήματος στην Πτολεμαΐδα, όταν μια 62χρονη γυναίκα παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό της τους δύο ποδηλάτες, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά άλλον έναν και ελαφρύτερα άλλους τρεις.

«Το σημείο είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί αυτό που έγινε. Είναι εντελώς παράλογο. Από τα στοιχεία που γνωρίζουμε δεν προκύπτει ότι η οδηγός προσπάθησε να αποφύγει κάποιο άλλο όχημα. Της έφυγε το τιμόνι για κάποιο λόγο» δήλωσε στο Έθνος ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια στροφή στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Πτολεμαΐδας -Άρδασσας όταν το αυτοκίνητο με οδηγό την 62χρονη μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και παρέσυρε την ομάδα των ποδηλατών. Η οδηγός, που νοσυλεύεται φρουρούμενη με μικροτραύματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και έπεσε πάνω στην παρέα των ποδηλατών, που εκείνη την ώρα επέστρεφαν από την πρωινή τους βόλτα στην πόλη. 

Σήμερα, η οδηγός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κοζάνης. 

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, η κατάσταση του ενός πολυτραυματία ποδηλάτη παραμείνει κρίσιμη, πλην όμως σταθερή, ένας έχει κάταγμα στο πόδι, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν μικρότερα τραύματα. Οι δύο ποδηλάτες που έχασαν την ζωή τους, ο ένας από την Έδεσσα και ο άλλος από το Πλατανόρευμα του δήμου Σερβίων, είχαν πάθος με το ποδήλατο και είχαν συμμετοχές και πολλά βραβεία σε ποδηλατικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγει η Τροχαία Πτολεμαΐδας.

Οι νεκροί και οι τραυματίες ανήκουν στην ερασιτεχνική ομάδα ποδηλασίας Assos-Forbikes Cycling Team και πραγματοποιούσαν την συνηθισμένη προπόνησή τους, ξεκινώντας από την Πτολεμαΐδα προς το χωριό Άρδασσας.

Φωτό του 26χρονου που έχασε τη ζωή του:

Φωτογραφίες του 25χρονου νεκρού

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr