Φοιτητικό Συνέδριο «Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων» στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Φοιτητικό Συνέδριο «Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων» στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Η Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Διοίκηση Εκπαίδευσης / Education Management» του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν το διήμερο 4 και 5 Μαΐου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, το 5ο Φοιτητικό Συνέδριο με θέμα «Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων» υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι, Ματσατσίνης Νικόλαος, Πρόεδρος ΕΕΕΕ, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Ψαρράς Ιωάννης, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Γρηγορούδης Ευάγγελος, Αν. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης.


Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν με την μορφή σεμιναρίου (workshop) σύγχρονες μεθόδους και εφαρμογές της Επιχειρησιακής Έρευνας.

Η έννοια της επιχειρησιακής έρευνας κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προσοχή της νεανικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα, πληθώρα μεθοδολογιών και αλγορίθμων αναπτύσσονται με στόχο την αντιμετώπιση περίπλοκων επιχειρησιακών προβλημάτων. Παράλληλα, εν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, η επιχειρησιακή έρευνα εμφανίζεται να παρέχει τα μέσα για την επίλυση πολύπλοκων και σημαντικών προβλημάτων λήψης αποφάσεων αποτελώντας το απαραίτητο εφόδιο των νέων στη δημιουργία σημαντικών προοπτικών και ευκαιριών.

Το 5ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο στοχεύει να προσφέρει ένα βήμα για την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ ερευνητών από διάφορους επιστημονικούς κλάδους και να δώσει τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, καθώς επίσης και σε νέους απόφοιτους, να παρουσιάσουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα τις επιστημονικές τους εργασίες. Με τον τρόπο αυτό, φοιτητές και νέοι απόφοιτοι θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις και θα ενημερωθούν για τα τελευταία ερευνητικά επιτεύγματα σε διάφορους τομείς ειδικού ενδιαφέροντος. Απώτερος σκοπός του συνέδριου είναι η προαγωγή της επιχειρησιακής έρευνας σε εθνικό επίπεδο, μέσω της ενθάρρυνσης και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των μελλοντικών Ελλήνων ερευνητών.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες αναρτώνται επίσης και στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://5eeee-student.teiwest.gr/

Φόρμα συμμετοχής για το συνέδριο: http://5eeee-student.teiwest.gr/index.php/submission

ΒΡΑΒΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ:

Εργασίες που θα υποβληθούν από Προπτυχιακούς, Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες, μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καλύτερης φοιτητικής εργασίας. Η κρίση των εργασιών θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή. Οι πρώτες τρεις εργασίες για κάθε µια από τις κατηγορίες θα λάβουν έπαινο σύμφωνα µε την πρακτική που ακολουθήθηκε σε προηγούμενα συνέδρια από την Ε.Ε.Ε.Ε.

Φοιτητικό Συνέδριο «Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων» στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr