Ζητάμε την επανίδρυση και επαναλειτουργία αυτόνομου ΤΕΙ Μεσολογγίου

Μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας και ένταξης στα μηχανογραφικά δελτία των Πανελληνίων εξετάσεων, τμημάτων ΤΕΙ τα οποία τελούσαν υπό  κατάργηση λόγω εφαρμογής του σχεδίου «Αθηνά», η θέση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σχετικά με το ΤΕΙ παραμένει αμετακίνητη και πρόσφατα διατυπωμένη: «Επανίδρυση και επαναλειτουργία αυτόνομου ΤΕΙ Μεσολογγίου, χωρίς οποιεσδήποτε «παραλλαγές» ή πλάγιες χωροθετήσεις». Ο Δήμαρχος, Νίκος Καραπάνος σε δήλωσή του σημειώνει:

«Λίγες  μόνο ημέρες μετά την επίδοση του σχετικού Υπομνήματος στον Υφυπουργό Παιδείας ΔημήτριουΜπαξεβανάκη ο οποίος επισκέφθηκε την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, η αναθεώρηση του σχεδίου «Αθηνά», αφήνει και πάλι το τοπικό ΤΕΙ έξω από το σχεδιασμό του Υπουργείου.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ Μεσολογγίου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η  απαξίωση και η απροθυμία αποκατάστασης της συνεχιζόμενης αδικίας σε βάρος τόσο του ίδιου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος το οποίο όπως είναι γνωστό υπήρξε από τα κορυφαία στο χώρο, όσο και της πόλης, είναι καταφανέστατη.

Οι λόγοι που υποδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά, ασφαλώς δεν τιμούν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καθώς παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές πρακτικές τοπικών εξυπηρετήσεων.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί, ότι για το θέμα έχουν ενημερωθεί προφορικά και γραπτώς όλα τα πολιτικά στελέχη που έχουν επισκεφθεί το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζοντας μάλιστα το δίκαιο του αιτήματος.

Παρόλα αυτά, παρέμειναν στο πλαίσιο της «ηθικής συμπαράστασης», αποφεύγοντας να λάβουν σοβαρές πολιτικές αποφάσεις.

Η θέση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σχετικά με το ΤΕΙ παραμένει αμετακίνητη και πρόσφατα διατυπωμένη: «Επανίδρυση και επαναλειτουργία αυτόνομου ΤΕΙ Μεσολογγίου, χωρίς οποιεσδήποτε «παραλλαγές» ή πλάγιες χωροθετήσεις».

Όλα τα Φοιτητικά Νέα για το ΤΕΙ Μεσολογγίου μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr