Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση πραγματοποιήσαν το πρωί της Τρίτης οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Μαζεύτηκαν στο δρόμο έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενημερώνοντας για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.


"Με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζεται η μόρφωση μας και μας προσθέτουν και άλλα εμπόδια στο δικαίωμα μας να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο που διαλέξαμε. Όλοι μας έχουμε κοινό ενδιαφέρον για την επιστήμη μας και θέλουμε τις γνώσεις μας να τις προσφέρουμε στην κοινωνία! Είμαστε από την ίδια πλευρά και μπορούμε μαζί να γκρεμίσουμε αυτά τα εμπόδια που μας υψώνουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ στις σπουδές μας και στο μέλλον μας!" επισημαίνουν.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πάτρας τάσσονται ενάντια στην συγχώνευση των σχολών υπογραμμίζοντας πως το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση "τσακίζει" τη μόρφωσή τους. "Το νομοσχέδιο με τις συγχωνεύσεις σχολών αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου" δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Μάλιστα οι φοιτητές προχωρούν σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 11:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΙ Πάτρας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

photo patrasevents

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr