Προγραμματίζουν κινητοποίηση φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας - Η απόφαση του φοιτητικού συλλόγου

Προγραμματίζουν κινητοποίηση φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας - Η απόφαση του φοιτητικού συλλόγου

Ο συλλογός μας από την αρχή της χρονιάς πρωτοστάτησε για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά τόσο τις σπουδές όσο και το μέλλον μας. Η κατάσταση  στο ΤΕΙ κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη, η υποχρηματοδότηση βαράει κόκκινο. Η ευθύνη είναι όλων των εμπλεκόμενων, της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της πολιτικής της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών, που λιγουρεύονται τα ιδρύματα για να κάνουν τις δικές τους μπίζνες. Η μόρφωσή μας έχει μπει σε δεύτερη μοίρα για να εξυπηρετούνται κάθε φορά άλλα συμφέροντα.

Όπως δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια χρόνια τώρα, έτσι και σήμερα όλοι μαζί διεκδικούμε τα αυτονόητα. Αιχμές της δράσης μας το επόμενο διάστημα είναι:


  • Να γίνει επαναφορά της διπλής εξεταστικής εργαστηρίων
  • Να καταργηθεί το απαράδεκτο όριο δήλωσης μαθημάτων
  • Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για να μην υπάρχουν υπεράριθμα τμήματα

Για τα παραπάνω καλούμε όλους τους σπουδαστές στην κινητοποίηση στην Σύγκλητο του ΤΕΙ την Παρασκευή 16 Μάρτη στις 12.00. Στην κινητοποίηση καλεί και ο Σ.Σ. ΣΕΥΠ, για τα ίδια αιτήματα, αλλά και για τα πιο εξειδικευμένα οξυμένα προβλήματα της ΣΕΥΠ. Είμαστε αποφασισμένοι να μην μείνουμε εκεί, να συνεχίσουμε την δράση μας με όποιες μορφές χρειαστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Για το μέλλον των αποφοίτων και τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ανωτατοποιήσεις) ο σύλλογός μας οργανώνει Ημερίδα με ομιλητές: τον Μήτσο Αγγελόπουλο, αντιπρόεδρο του εργατικού κέντρου Πάτρας, τον Γιώργο Τσουμπρή, μέλος του ΕΕΤΕΜ και τον Βασίλη Κωσταδήμα, μελος της εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Την ημερίδα θα χαιρετίσουν καθηγητές του τμήματος. Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 20 Μάρτη, στις 12.00 στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

ΣΤΕ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

Αλέξης Τσίπρας: Έρχεται Σχέδιο Νόμου για την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - Έπονται τα Ιόνια, η Θεσσαλία και η Στερεά, η Δυτική Ελλάδα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr