Ζήτησαν από φοιτητές του ΤΕΙ ΑΜΘ να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο γιατί δεν υπήρχαν θέσεις

Η έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η παρακολούθηση των μαθημάτων από μεγάλο αριθμό φοιτητών έχουν προκαλέσει πραγματικό συνωστισμό στα αμφιθέατρα διδασκαλίας, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να μην βρίσκουν θέση να καθίσουν, δηλώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Θανάσης Μητρόπουλος.

«Επανειλημμένως έχει επισημανθεί στο Υπουργείο Παιδείας το πρόβλημα που ανέκυψε με τη μείωση του διδακτικού προσωπικού. Από την ώρα που δεν μπορεί να λύσει το θέμα των εκτάκτων, διότι υπάρχει πίεση από την Τρόικα, πρέπει να βρεθούν λύσεις και μάλιστα άμεσα. Ακόμη και τους πανεπιστημιακούς υποτρόφους που μας παραχώρησαν, τους απέσυραν διότι δεν το επέτρεψε η Τρόικα» αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος επισημαίνοντας πως «πέρυσι είχαμε 80 έκτακτους καθηγητές και φέτος λειτουργούμε με επτά».

Αφορμή για τις παραπάνω δηλώσεις αποτέλεσε το πρόβλημα που ανέκυψε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν καθηγητής χρειάστηκε να ζητήσει από φοιτητές ν' αποχωρήσουν γιατί ήταν όρθιοι.


Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, η αίθουσα διδασκαλίας, χωρητικότητας 120 ατόμων, γέμισε με περισσότερους από 170 φοιτητές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ο καθηγητής να ζητήσει από τους όρθιους φοιτητές ν' αποχωρήσουν και να ορίσει αναπλήρωση μαθήματος για τους 60 φοιτητές που παρακολουθούσαν όρθιοι.

«Παλαιότερα, όταν υπήρχε προσωπικό, είχε τη δυνατότητα το ΤΕΙ να "σπάσει" ένα τμήμα στα δύο. Σήμερα, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης από ωρομίσθιους, διογκώνεται το πρόβλημα» εξηγεί ο συμβασιούχος καθηγητής Βασίλης Παρχαρίδης.

«Αναγκάστηκα να ζητήσω από τα 60 παιδιά που δεν έβρισκαν θέση να καθίσουν στο μάθημα, να φύγουν... Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα μέσα στη χρονιά, διότι ένας φοιτητής αν δεν βρει θέση να παρακολουθήσει το μάθημα, είναι λογικό μετά από μια δυο φορές να το εγκαταλείψει εντελώς» καταλήγει.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr