FoititikaNea Newsroom
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Θέσεις υποψηφίων διδακτόρων στα 6G δίκτυα επικοινωνιών

Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσφέρει πολλαπλές χρηματοδοτούμενες θέσεις νέων ερευνητών υποψήφιων διδακτόρων στον ευρύτερο τομέα της 6G δικτύων επικοινωνιών. Οι θέσεις προσφέρονται από μια ομάδα έρευνας και ανάπτυξης που εργάζεται ως κόμβος μεταξύ ακαδημαϊκών και συνεργατών της βιομηχανίας και συνεργάζεται με βιομηχανίες για να εξερευνήσει τις επικοινωνίες και τις τεχνολογίες δικτύωσης 6G.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή 5-ετής φοίτηση σε πολυτεχνική σχολή σχετικό με τις τηλεπικοινωνίες ή την επιστήμη των υπολογιστών. Η ερευνητική εμπειρία σε ένα από τα παρακάτω αντικείμενα: α) δίκτυα ασύρματης πρόσβασης (radio access networks - RAN), β) κινητή υπολογιστική (mobile edge computing - MEC) και γ) της τεχνητής νοημοσύνης (deep/machine learning) είναι επιθυμητή για τις αντίστοιχες θέσεις εργασίας.


Περιγραφή εργασίας

Αναζητούμε νέους ερευνητές, οι οποίοι θα εργαστούν (3) συνεχή έτη στις συγκεκριμένες θέσεις ερευνητή με μισθοδοσία πλήρους απασχόλησης. Τα κύρια καθήκοντα αυτών των ρόλων είναι να συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη συγκριτική αξιολόγηση των ακόλουθων τεχνολογιών:

Απαραίτητα προσόντα

Ζητούνται άτομα με τα ακόλουθα προσόντα:

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με την βιομηχανία θα εγγυηθεί ένα περιβάλλον για να αναπτυχθεί ως ερευνητής μέσω της καθημερινής επίβλεψης και της παροχής υπηρεσιών. Οι θέσεις εργασίας βρίσκονται σε 3 διαφορετικές πόλεις, στην Αθήνα, Λαμία και Λάρισα.

Στοιχεία για αποστολή βιογραφικού:

Φουκαλάς Φώτης, Επίκουρος Καθηγητής

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών,

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*Στην αποστολή βιογραφικού αναφέρετε την θέση προτίμησης RAN ή MEC, καθώς και την πόλη προτίμηση σας.

Την ενημερωτική σελίδα με όλες τις προκηρύξεις διδακτορικών μπορείτε να την δείτε εδώ.

5η Προκήρυξη Υποτροφιών ΕΛΙΔΕΚ για Υποψήφιους Διδάκτορες / Τα Επιστημονικά Πεδία

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.