FoititikaNea Newsroom
Πάντειον Πανεπιστήμιο

Μέθοδοι και Οδηγίες Διαδικτυακής Εξεταστικής στο Πάντειο

ΟΔΗΓΙΕΣ για την διεξαγωγή των διαδικτυακών εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2023-2024.

Για την διεξαγωγή των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2023-24, που θα διεξαχθούν διαδικτυακά σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου της 7ης Φεβρουαρίου 2024 για το Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ακολουθούνται οι οδηγίες που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.


Σύμφωνα με την Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης, ο server του Πανεπιστημίου είναι καινούργιος και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Η πλήρης και αποδοτική λειτουργία του, κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών εξετάσεων, εξαρτάται πάντα από την επιβάρυνση που ενδέχεται να υποστεί εάν η κατανομή των ψηφιακών αιθουσών δεν ακολουθήσει έναν ορθό προγραμματισμό. Κατωτέρω καταγράφεται η κατανομή των ψηφιακών αιθουσών από την Μηχανοργάνωση, ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια του server.

Η κατανομή των ψηφιακών αιθουσών ακολουθεί το ισχύον πρόγραμμα εξετάσεων, όπως αποφασίστηκε από την Σύγκλητο, και έχει ως εξής:

και ανευρίσκεται στον κατωτέρω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα – Ακαδημαϊκό Έτος 2023-24.xlsx

Η επίδοση των φοιτητών θα αξιολογηθεί είτε με προφορικές διαδικτυακές εξετάσεις είτε με γραπτές διαδικτυακές εξετάσεις είτε με την υποβολή εργασιών.

Το Πανεπιστήμιο λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα και νόμιμα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων παραβιάσεως του αδιάβλητου.

Συστήνεται ισχυρώς στους διδάσκοντες να προβούν σε εξ αποστάσεως προφορική εξέταση με χρήση κάμερας, είσοδο από τον ιδρυματικό λογαριασμό και επίδειξη δελτίου ταυτότητας με φωτογραφία προς ταυτοποίηση. Σε περιπτώσεις που η εξ αποστάσεως προφορική εξέταση δεν είναι εφικτή, λόγω π.χ. του μεγάλου όγκου των εξεταζομένων φοιτητών, το Πανεπιστήμιο προτείνει μέτρα προς ενίσχυση της ακεραιότητας των εξετάσεων.

Ι. Μεταξύ των μέτρων για την πρόληψη φαινομένων λογοκλοπής/αντιγραφής σε γραπτή εξέταση προβλέπεται:

ΙΙ. Κατά την εξ αποστάσεως εξέταση λαμβάνει χώρα επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φοιτητών και διδασκόντων. Η επεξεργασία αυτή στηρίζεται στο άρθρο 6 παρ. 2 στοιχ. γ (η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας) του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ (εφεξής ΓΚΠΔ). Για την εν λόγω επεξεργασία δεν απαιτείται συγκατάθεση των φοιτητών, αλλά μόνο ενημέρωση τους.

ΙΙΙ. Κατά την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα λαμβάνονται τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας εκ μέρους του Πανεπιστημίου και των διδασκόντων.

IV. Για την υποβοήθηση των διδασκόντων υπεύθυνη είναι η Επιτροπή Υποστήριξης της πλατφόρμας e-class (αποστέλλεται συνημμένως).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.