FoititikaNea Newsroom
Πανελλήνιες 2016

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τα στατιστικά των βαθμολογιών για τις Πανελλήνιες 2016

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ενημερώνουν πως:

Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποιήσε τα στατιστικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2016 πριν από λίγα λεπτά και οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις επιδόσεις σε κάθε μάθημα. Παράλληλα αύριο θα αναρτηθούν και οι βαθμοί ανα υποψήφιο.


Ειδικότερα σήμερα ανακοινώθηκαν όλα τα στατιστικά των Πανελλαδικών και όποιες εκτιμήσεις για τις βάσεις ακολουθήσουν θα είναι σαφώς πιο έγκυρες. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των αριστούχων φέτος, λόγω της ευκολίας των θεμάτων που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος για τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ).

Τα στοιχεία των πανελληνίων

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
1.Προσωπικό  που απασχολήθηκε στις Κεντρικές Επιτροπές:

ΣΥΝΟΛΟ: 185 Διοικητικοί υπάλληλοι και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.

Εισηγητικές ομάδες και εξεταζόμενα μαθήματα :

ΣΥΝΟΛΟ: 472 άτομα  , μαθήματα: 124  θέματα: περίπου 600 θέματα.

Στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απασχολήθηκαν(κατά προσέγγιση καθώς τα στοιχεία αυτά υπάρχουν στις διευθύνσεις):

ΣΥΝΟΛΟ: κατά προσέγγιση 34.188 άτομα

Εξεταστικά κέντρα:

Ορίστηκαν:

ΣΥΝΟΛΟ:1024 Εξεταστικά κέντρα

Βαθμολογικά κέντρα εξετάσεων:

Το πλήθος των υποψηφίων που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2016 με το παλαιό και το νέο σύστημα είναι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥΑΡΙΘΜΟΣ
ΓΕΛ ΝΕΟΗΜΕΡΗΣΙΟ79947
ΓΕΛ ΝΕΟΕΣΠΕΡΙΝΟ1005
ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΗΣΙΟ3399
ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΕΣΠΕΡΙΝΟ90
ΕΠΑΛ ΝΕΟΗΜΕΡΗΣΙΟ15356
ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΗΣΙΟ2463
ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟΕΣΠΕΡΙΝΟ745
ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΗΣΙΟ56
ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟΕΣΠΕΡΙΝΟ341
 ΣΥΝΟΛΟ :103402

Οι εκτιμήσεις

Πτώση φαίνεται πως θα έχουν οι βάσεις στις παιδαγωγικές σχολές, αφού δεν έχουν μεγάλη ζήτηση και ως επαγγέλματα, σύμφωνα με αναλυτές. Πτώση αναμένεται και σε ορισμένα οικονομικά τμήματα. Εξάλλου, το 5ο επιστημονικό πεδίο δεν υπήρχε η δυνατότητα να το επιλέξουν οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Οι οικονομικές, πάντως, ήταν οι σχολές που ανέβηκαν συνολικά σε επίπεδο βάσεων πέρυσι, μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολων θεμάτων.

Στις θετικές επιστήμες, οι σχολές υψηλής ζήτησης αναμένεται να έχουν σημαντική άνοδο. Ιατρικά και παραϊατρικά αναμένεται να ανέβουν και τον τόνο θα δώσει στις βάσεις το μάθημα της Βιολογίας, λόγω της ευκολίας των λοιπών εξεταζόμενων μαθημάτων. Ως εκ τούτου, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος, η ζήτηση παραδοσιακά υψηλή, άρα οι βάσεις ενδέχεται να ανέβουν. «Αλμα» προς τα πά νω αναμένεται και στις πολυτεχνικές σχολές του δεύτερου πεδίου

Όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες 2016 μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr