Φοιτήτρια η κόρη των Παπακωνσταντίνου και Ελένης Ράντου / Πού και τι σπουδάζει

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Φοιτήτρια η κόρη του Παπακωνσταντίνου και της Ελένης Ράντου / Που και τι σπουδάζει

Στο εξωτερικό προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές της στα εικαστικά βρίσκεται η κόρη της Ελένης Ράντου και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Η Νικολέτα Παπακωνσταντίνου, έχοντας "κληρονομήσει" την καλλιτεχνική φλέβα από τους γονείς της, έχει ακολουθήσει τη δική της πορεία και ασχολείται τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο με τη ζωγραφική.

Η Νικολέτα Παπακωνσταντίνου σπούδασε ζωγραφική, φωτογραφία και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), ενώ σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της σε Πανεπιστήμιο του Rotterdam της Ολλανδίας κάνοντας μεταπτυχιακό στα κινούμενα σχέδια ενώ παράλληλα διδάσκει εικαστικά. 

Τον Μάιο του 2023 η 29χρονη έκανε την πρώτη της μεγάλη έκθεση με τους πίνακές της, με τίτλο «Περί οικειότητας», εμπνευσμένη από την περίοδο της καραντίνας και φυσικά οι γονείς της ήταν δίπλα της για να την στηρίξουν. Ακόμη συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+ μέσω του οποίου φοίτησε στην Royal Academy of arts της Χάγης για ένα εξάμηνο.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είχε μιλήσει για τη μοναχοκόρη του και την αδυναμία που της έχει, περιγράφοντας, μάλιστα, ότι όταν είχε φύγει για Erasmus, ο ίδιος την ακολούθησε.

Νικολέτα Παπακωνσταντίνου σπουδές

Νικολέτα Παπακωνσταντίνου σπουδές

Νικολέτα Παπακωνσταντίνου σπουδές

«Περί Οικειότητας», από την μεγάλη έκθεση της Νικολέτας Παπακωνσταντίνου


Falling 1 Acrylic and spray paint on wood 35x125 cm


Standing still 1 Acrylic and spray paint on wood 35x125 cm


Forgetting to leave Mixed media 30 x 40 cm

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.